آموزش قدم به قدم راه اندازی رزبری پای
در این پست قصد داریم، آموزش قدم به قدم راه اندازی رزبری پای را توضیح دهیم این آموزش محدود به نسخه خاصی نیست.
تمامی قطعات الکترونیکی مورد نیاز خود مانند : رزبری پای ، تجهیزات جانبی پای و سایر میکروکنترلرها به صورت عمده یا تعداد محدود می توانید از فروشگاه الکترونیکی ایوینک تهیه کنید.
کدام رزبری پای را انتخاب کنیم؟
در بازار مدل های مختلفی از رزبری پای موجود است اما نسخه های پرکاربرد رزبری پای مدل 3 و جدیدا رزبری پای نسخه 4 می باشند هر کدام از این مدل ها خود با جزئیات ریزتر به مدل های متفاوتی تقسیم می شوند. به عنوان نمونه رزبری پای 4 در نسخه های 1 گیگ رم، 2 گیگ رم و 4 گیگ رم عرضه شده اند.
برای بررسی و مقایسه مدل های مختلف رزبری پای و انتخاب مدل مناسب به نوشته “ مقایسه رزبری پای ۴ و رزبری پای ۳ B+ ” مراجعه نمایید.
برای راه اندازی رزبری پای چه تجهیزاتی نیاز داریم ؟
1- آدپتور برق
همه مدل های رزبری پای برای نیاز به یک منبع تغذیه یا ادپتور دارند این ادپتور برای نسخه 4 گیگ باید 5 ولت و حداقل 3 آمپر باشد. نسخه های مختلف ادپتورها در بازار موجود است که شما میتوانید تهیه نموده و استفاده کنید.
توجه: از استفاده از ادپتورهای با کیفیت پایین اکیدا خود داری کنید.
تصویر زیر مشخصات یک ادپتور مخصوص رزبری پای 4 را نشان میدهد دقت کنید که این ادپتور باید حداقل 3 آمپر را تامین کند.
برای رزبری پای 3 میتوانید از ادپتورهای با توان پایین تر در حد 2 آمپر نیز استفاده کنید.
2- یک عدد میکرو اس دی کارت
برای اجرای سیستم عامل شما نیاز به یک میکرو اس دی کارت با حداقل ظرفیت 8 گیگا بایت را دارید. توصیه ما این است که از یک میکرو حداقل 16 گیگا بایتی با کلاس 10 استفاده کنید. همچنین در سایت ایوینک میکرو اس دی کارت هایی با سیستم عامل های رزبین، لوبونتو مانجارو موجود است که میتوانید تهیه نمایید.
3- یک عدد کیبورد و موس
برای کار با رزبری پای مانند همه کامپیوترهای دیگر شما نیاز به یک کیبورد و یک موس دارید نسخه های مختلف کیبورد و موس در بازار موجود هستند اما اگر به دنبال مینی کیبورد های هستید میتوانید از نسخه های مختلف Rii که برای رزبری پای طراحی شده اند استفاده نمایید.
4- مانیتور ( صفحه نمایش )
برای مشاهده تغییرات و انجام تنظیمات نیاز به یک صفحه نمایش دارید این صفحه نمایش میتواند از پورت ها VGA ، HDMI یا display بهره مند باشد به شرط آنکه مبدل مورد نظر را داشته باشید مثلا اگر مانیتور شما از پورت HDMI پشتیبانی میکند شما باید یک کابل مبدل مینی HDMI به HDMI تهیه کرده و از طریق آن رزبری پای را با مانیتور متصل نمایید.
توجه: رزبری پای های نسخه 1 و 2 و سه همگی از یک پورت HDMI بهره مند بودند ولی در رزبری پای 4 دو پورت Mini HDMI در نظر گرفته شده است بنابراین در زمان خرید کابل به این نکته توجه نمایید.
توجه: برخی از مانیتورها از پورت DVI بهره میبرند شکل این پورت در زیر آمده است بنابراین پیش از خرید تبدیل HDMI حتما مانیتور خود را چک نمایید و کابل مناسب را تهیه کنید.
نیاز های آپشنال
4 قطعه ذکر شده درفوق برای راه اندازی رزبری پای ضروری هستند. اما شما میتوانید در کنار این تجهیزات از تجهیزات آپشنال مانند کیس رزبری پای، یا هدفون و اسپیکر یا کابل شبکه نیز استفاده نمایید.
آماده سازی SD کارت برای رزبری پای
اگر شما یکی از میکرو اس دی کارت های همراه با سیستم عامل را تهیه کرده اید که نیاز به انجام این مرحله ندارید البته اگر میخواهید سیستم عامل موجود را تغییر دهید میتوانید از این روش استفاده کنید. در این آموزش ما روش نصب سیستم عامل رزبین یا Raspbian OS را توضیح میدهیم در یک پست جدا گانه شما میتوانید آموزش نصب سیستم عامل لوبونتو ( Lubuntu OS ) و سیستم عامل مانجارو ( Manjaro OS ) را ببینید.
راحت ترین راه برای نصب رزبین استفاده از رزبین منیجر سایت سازنده است.
1 – دانلود رزبین منیجر
وارد صفحه دانلود رزبین منیجر شوید. لینک دانلود بر اساس سیستم عامل موجود در کامپیوتر شما وجود دارد اگر کاربر ویندوز هستید نسخه windows را دانلود نمایید در غیر این صورت نسخه های دیگر را بر اساس نیاز خود دانلود کنید.
زمانی که فایل exe مورد نظر دانلود شد شروع به نصب آن کنید.
توجه: اگر با دستور windows protected your PC در زمان نصب مواجه شدید روی More info کلیک کرده و گزینه Run anyway را بزنید و مسیر را تا انتهای نصب ادامه دهید.
توجه: هر چیزی که روز sd کارت شما باشد پاک خواهد شد زیرا پیش از نصب اس دی کارت فرمت می شود پس اگر اطلاعات مهمی رو آن دارید از آن بک آپ تهیه کنید.
2 – اجرای رزبین منیجر
پس از نصب رزبین منیجر آن را اجرا کنید در این بخش میتوانید نسخهرزبین مورد نظر را انتخاب کنید در کنار نسخه اصلی نسخه های دیگه رزبین نیز وجود دارد که در نوشته “ تفاوت نسخه های رزبین ” میتوانید تفاوت آنها را مشاهده کرده و سیستم عامل مورد نظر را انتخاب کنید.
پس از انتخاب نسخه رزبین sd کارت را انتخاب کنید
در نهایت روی گزینه write کلیک کنید.
منتظر بمانید تا پیغام Raspbian has been written to SHDC card را مشاهده کنید سپس اس دی کارت خود را eject کرده و روی رزبری پای قرار دهید.
اتصالات رزبری پای
پس از آماده سازی اس دی کارت مطابق تصویر زیر بخش های مورد نیاز رزبری پای مانند منبع تغذیه، مانیتور، موس و کیبورد و کابل شبکه ( در صورت نیاز ) را متصل نمایید.
1 – نصب میکرو اس دی کارت
2 – اتصال موس و کیبورد به رزبری پای
3 – اتصال مانیتور به رزبری پای
ابتدا مطمئن شوید مانیتور شما به برق وصل شده و روشن است. پورت HDMI روی رزبری را مشاهده کنید دقت کنید که سمت تخت HDMI در بورد های رزبری رو به بالاست. برای اتصال به رزبری شما به یک مبدل HDMI نیاز دارید.
در رزبری پای نسخه 4 شما دو عدد HDMI میکرو در اختیار دارید که میتوانید از هر دو استفاده کنید در اینجا فعلا تبدیل میکرو HDMI به HDMI ( یا هر ورودی که مانیتور شما دارد ) را به HDMI0 وصل نمایید.
توجه: در رزبری پای های نسخه 1،2 و 3 یک پورت HDMI معمولی وجود دارد.
توجه: در صورتی که به اینترنت وایرلس دسترسی نداری باید کابل شبکه را به رزبری پای وصل کنید. همچنین در صورت نیاز به صدا کابل اسپیکر ( یا هدفون ) را نیز متصل نمایید.
روشن کردن رزبری پای
توجه کنید که ما هنوز ادپتور یا منبع تغذیه رزبری پای را وصل نکردیم در نسخه 4 رزبری پای برای این کار یک UCB تایپ C در نظر گرفته شده است. در زمان تهیه منبع تغذیه حتما به استاندارد بودن منبع تغذیه دقت کنید همچنین بهتر از منبع تغذیه شما دارای کلید روشن و خاموش بوده و نیاز به تبدیل اضافه نداشته باشد. یکی از گزینه های مقرون به صرفه برای رزبری پای نسخه 4 ادپتور تایپ C موجود در سایت است که هم در کیت موجود است و هم به صورت جداگانه امکان تهیه آن را دارید.
پس از اتصال منبع تغذیه در صورتی که کلید وصل روشن باشد ( در صورت داشتن کلید ) شما باید یک ال ای دی چشمک زن به رنگ قرمز را مشاهده نمایید که نشان دهنده فاز بوت شدن رزبین می باشد. در صورتی که همه اتصالات صحیح باشد در گوشه تصویر سمت چپ شما چهار عدد توت فرنگی که نماد سیستم عامل رزبین هست را مشاهده میکنید.
ویدئو زیر اولین بوت رزبین روی برد شما را نشان میدهد.
اتمام فرآیند نصب با انجام تنظیمات
پس از اولین بوت رزبری پای اپلیکیشن Welcome to Raspberry Pi جهت انجام تنظیمات مورد نیاز شما باز می شود.برای شروع گزینه next را بزنید:
کشور ( country )، زبان ( Language ) و تایم زون ( Time zone ) خود را انتخاب کنید.
در مرحله بعد یک رمز عبور برای ورود به سیستم خو انتخاب کنید.
در صورتی که از شبکه وایفای برای اینترنت استفاده میکنید در این مرحله شبکه وایفای خود را انتخاب کرده و به آن متصل شوید ( آپدیت های رزبری پای از مهم ترین ویژگی های آن هستند که نیاز به به روز رسانی دوره ای دارند )
توجه: اگر نسخه رزبری پای شما از وایرلس پشتیبانی نکند شما این صفحه را نمیبینید.
گزینه Next را بزنید و اجازه دهید تا نرم افزار به روزرسانی ها را چک و در صورت نیاز نصب کند.
در نهایت روی گزینه Done و سپس Restart کلیک کنید تا برد شما آماده شود.
دقت کنید که شما میتوانید سیستم عامل های متنوعی روی رزبری پای نصب کنید که در یک پست جداگانه به آن خواهیم پرداخت.
قطعات الکترونیکی مورد نیاز خود را از فروشگاه ایوینک می توانید تهیه کنید.
ممنون از شما واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص
[…] تا بحال رزبری پای خود را اجرا نکرده اید میتوانید به آموزش قدم به قدم راه اندازی رزبری پای مراجعه […]